BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CER LIKE~ CER LIKE~

MY BLOG , MY WAY

Saturday, June 29, 2013

FIND ME AT . . .

Assalamualaikum Bloggers and Readers smua 
dah lama Zaid tak update blog kan ?
kalau tak silap last post bulan Sept 2012 .
huahuahua

hmm , mana tak nya . Zaid pun dah agak buzy skrg ni
buzy for my exam , SPM this year .
dgn Seminar nya , Bengkel Teknik Menjawab . Tuisyen nya lagi
haihh , tapi takpe laa . 
nak berjaya kena berkorban rite ?
kejayaan tak kan datang bergolek .

Memandangkan blog pun tak update dh dkrg . jarang update .

so , if you want to find me . you can find me at :-


My facebook : Has Hamezzaid :)

Twitter : @P3aceMaster_Za8

Instagram : P3aceMaster_Za8


and lastly , on WeChat : P3aceMaster_Za8

Terima Kasih sbb selama ni bagi sokongan dkt zaid
sudi baca blog zaid .
panjang umur murah rezeki , kita jumpa lagi
Assalamualaikum :)






Friday, September 21, 2012

BON VOYAGE KAK IKA :')



semalam , tepat pkl 10 malam smpai di KLIA utk hantar Kak Ika ke NewCastle .
sambung belajar di sana .
sebak sikit , tapi tak nanges . *control*

meet my greatest Kakak Sedara and the most paling rapat with me :')
Ainul Afiqah .

 


at the Arrival Hall , Kuala Lumpur International Airport :)

doa kami mengiringi perjalanan Kak Ika ke bumi England .


before take off . 0115am .

lepas ni takda sapa dah nak kacau zaid tidur dkt rumah smua
nak teman kan zaid jogging dkt tepi tasik tuh petang2 sabtu .
nak teman kan zaid tgok movie malam2 .
and rindu pancake hangus kak ika tu :')

SELAMAT JALAN KAK IKA :')

kat sana jangan gedik2 ye ;)
solat jangan lupa .
nnt kalau zaid dah beli BB , kita BBM ye .
bye kak ika .

**********************************************************************

                         P/s :

I gonna miss this moment with her :')


Saturday, July 28, 2012

HasHamezzaid Life is all about . . . . high school :)




Zaman sekolah menengah adalah zaman yang paling kita tak kan lupa kan dan
Zaman yang paling kita akan kenang sambil kita tangisi .

Aku dah sedar benda tu and aku selalu ingat stiap bnda yang kita lakukan akn menjadi kenangan satu hari nanti even makan sama2 dkt kantin ,
 gelanggang sepak takraw . karipap jatuh . *sigh* :’)
I will cry for that one day . trust me .

Form 3
Tahun yang paling mengajar aku tentang erti kehidupan , sahabat , percintaan , mybe~
Gelak tawa , gaduh smua . mandi hujan belakang kelas bougainvilla . tak boleh nak lupa smua tu
Aimi byk ajar aku mcm2 ;)
Syera , sentiasa buat aku bengang . haha .
Aimi ada msalah dgn Faris , dia cerita dgn aku .
Aku ada mslah psl Syera , aku cerita dgn dia .
Masa tu dia baru nak rpt dgn syera . aku ingt lagi :’)
duduk dkt gazebo . .

Aimi tidur dalam kelas , aku kejut kan .
kena nyanyi lagu iklan DiGi tu . Baru dia bangun , haha .
macam2 :’)
gaduh masa lepas trial , dalam makmal bio smua tu , aku tak nak ingt .
surat2 kau smua tu , aku ada simpan lagi .
dalam wallet aku , and sntiasa bawa ke mana2 .
kalau bosan . aku baca laa balik smua tu :)

Credit to : Aimi Amira a.k.a Aimi Simpson , Siti NurSyera , Radhiah Syahira .
P/S : raya nnt , open house . jgn lupa jemput aku yaa Aimi . Aimi kan kurus . hew hew
*terasa berdosa aku bila menipu* hahaha .




Form 4 a.k.a The Craziest Year Ever :DD
Tahun ni . Just laugh . That’s it . Nothing more , nothing less .
80% dari pada perkara yang aku lakukan tahun ni adalah ketawa .
Dgn dua abang botak yang sntiasa buat Delta ceria . Farid , Nabil
Kawan2 yang gila . Faiz , Luqman , Afnan , Ilman Nabil , Apek , Razi
Cell dah complete , Farid slalu kata . haha .
Lagi2 kalau dgn Cikgu Sani & Naudi .
Ada je bnda yang diaorg nak bahan . ahahaha .

Aku tak kan lupakan tahun ni . smua perkara kalau boleh aku nak record and mybe 5 tahun lagi
Aku akan ulang tayang benda tu sambil ketawa dan nangis .
Aku betul2 hargai dan bersyukur dgn apa yang aku ada sekarang .
Walau pun tahun ni takde Amir Haziq . tahun ni tetap ceria jugak .
 Cuma bezanya dkt perhimpunan diam skrg . dah takde penggerak dah . haha .
Rindu kau Mir :’)

Korg je laa yang buat aku bahagia .
Sbb tu aku tak kesah korg nak bahan aku .
Nak ckp apa pun .
Kalau dkt rumah jgn harap aku nak dpt mcm tu smua .
Ketawa ? dkt rumah tak pernah wjud pun perkara tu .
Aku akan buat apa saja nak jaga hati korg . trust me :’)

Credit to : Amir Farid , Mohammad Nabil Ikhwan , Muhd Afnan , Muhammad Faiz ,
Luqman Hakeem , Muhammad Faris Sendep ,
Ilman Nabil , Muhammad Afif Sufi , Razi Auzaie



Friday, July 27, 2012

HasHamezzaid Life : Chapter 1 :/


 “ Dalam hidup ni , kita tak boleh nak cipta kenangan
Kenangan yang cipta kehidupan . Kenangan tercipta dgn sendirinya .
Kita hanya menyedarinya apabila ia adalah perkara yang paling indah pernah
 kita lakukan :)”


Chapter 1 :/

Hai awak . haha . *spechless sebentar* haha .

“ Kau amat bermakna dalam hidup aku ,  tapi aku tak pasti adakah aku bermakna dalam hidup kau ”

Yes , aku mengaku , aku cuba nak hidupkan kembali kenangan dulu .
Masa form 3 mybe ~ . and aku sedar kita tak boleh cipta kenangan .
Setiap perkara yang berlaku , kita kena pandai ambil peluang dan memanfaatkan nya sebaik mungkin .

Kalau kau perasan , aku byk sekarang bagi peluang dkt org .
Aku yang cipta peluang tu . and aku nak dia manfaatkan nya .
Kenapa ? aku buat mcm tu sbb aku nak org bagi peluang tu dkt aku bila saat2
aku betul2 memerlukan nya sati hari nanti .
Harap korg faham :)

Sama laa mcm aku bagi peluang dkt Hanan berdua2an dgn Rad hari tu masa balik McD .
Tak psl2 aku kena jln dgn Kerry . wuu wuu T.T
Haha , aku buat mcm tu smbil berharap satu hari nnt aku akn dpt peluang mcm tu jgk .
tapi bkn dgn Rad . dgn org yang aku betul2 berharap ;)


Tu baru mukadimah nya . Ni isi penting dia . haha

Kau dah jarang tegur aku . aku cuba faham kau .
Tapi entah laa .
Aku selalu termimpi masa form 3 dulu kita borak2 smua .
Bahagia , and bla bla bla ~ .
Betul laa org ckp . bila dia ada kita tak sedar akan nya .
Bila dah terpisah . baru laa kita sedar betapa pentingnya kau utk melengkapi hidup aku .

Aku tak harap lebih pun .
Ckp Hai , tanya khabar pun dah cukup .

Yes , aku selalu tegur kau dulu ,
Aku cuba control diri aku biar tak melebih2 or buat kau rasa tak selesa .
Tak kan semua tweet kau aku nak mencelah
smata – mata nak kau perasan kewujudan aku ?
Tak kan mcm tu kan ?
Aku nak kau thu yang aku still perlukan kau ,
 and nak kita rapat mcm dulu .
tu je . that enough for me .


Saturday, July 21, 2012

HasHamezzaid Life : Chapter 2 :|


Chapter 2 :|

Okey , aku tak thu nak ckp apa .
Kita dah berenggang sejak perkara bang*** yang kawan kau buat tu ,
Aku tak thu nak ckp apa dah . Kau pun nak PMR thun ni .
Aku skrg dah mls ndah nak ada kaitan dgn kau . kawan2 kau smua tu laa .
Tak nak langsung .

Emosi aku masih lagi tak stabil .
Yes ! aku masih lagi bengang tak puas hati .
Aku nak kau thu tu .
Kau tak salah . bukan salah kau .
Kawan kau tu yang s*** perangai .

Buat masa ni , jgn tgur aku or buat apa2 yang boleh buat aku marah .
That’s it . Aku malas nak fikir psl bnda tu sekarang .