BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CER LIKE~ CER LIKE~

MY BLOG , MY WAY

Monday, May 30, 2011

WAITING , SITTING , WISHING

waiting , waiting , waiting and still wishing .

woahhh , menunggu satu penyiksaan .
lagi2 kalo tunggu bas . mmg lahh .
hmm , ni nk sambong post yg lepas .
letih menunggu sesuatu bnda yg tak psti .
kalo tunggu someone tahan lg .
tak pon tnggu someone dr segi teknikalny bertahun - tahun . fuhhh .
menguji keimanan betul lahh .

aku tunggu seseorang ke ?
haaa , soalan cemupas .
mane ade . merepek laa , 
korg nk merepek pon berpada2 lahh .
ikot logik akal , hukum alam , ni tanye soalan 
dr planet pluto ( yg dah tak wujud lg dah skrg ) .
mmg kene gelak lahh dgn aku .

one more , bole tak biar kan aku buat kerja aku ,
aku tentu kan idup aku sndiri ,
aku buat kptusan sesuka hati aku sndiri .
aku nk kwn dgn sape pon , aku tak nk kwn dgn sape pon ,
ape aku nk buat .
suka hati aku laa . It's my life .
Not yours !

Saturday, May 28, 2011

NIKON D5100

 transform to

oyeahhh ! haha .
mcm power rangers plak bertukar nih haha .
wehh , aku nk laa Nikon D5100 tuh .
mcm best jea D5100 tu aku tgok kat Gadget Nation .
bkn mcm , memang pon . dah laa ringan .
tp takde guide mode lahh mcm D3100 .
so , kalo bdk2 yg baru nk belaja . mmg tak sesuai beli D5100 *haha , aku dengki .
yg D3100 tu nk jual . tak pon trade in jea .
skrg Nikon D5100 tu only RM 2698 . 
agk2 trade dpt kot RM1500 trade in D3100 tuh
huhh , ayh aku kata 8A dulu . pastu nk mintak , mintak lahh .
hayooo . ni yg malas ni .
nk menunggu ==" .



Friday, May 27, 2011

TENSION AKU


hmm korg . korg nk sgt aku lupe kan dy en . aku dah lupe kan . dah laa , nk ape lg
dulu kalo aku tnye psl dy , bkn maen lg korg .
nk cte mcm nk tak nk jea . tu yg nk cte .
yg tak nk cte ny tuh . dah laa tak nk cte . pastu membebel lg .
skrg aku dah tak nk tau dah psl dy , cbok plak cte psl dy kat aku .

yg satu , jgn lahh korg cte kat aku yg dia tu mcm malaikatt .
tak osah menipu dgn den lahh eh . nmpk benoo menipuny .

dia tu pena jd kwn baek aku ,
dia tu pena jd musuh aku ,
dia tu pena jd org yg aku syg ,
dia tu pena jd org yg aku benci 
and , dia tu pena jd sgala2 ny bg aku satu masa dulu .
so , tak yh laa hang smua cte kat aku , mcm dy tu malaikat . baek benoo .
depa kenal sangak dia tu mcm mana . tak osah tipu lahh eh .
ade satu masa , aku lebih kenal dy tu mcm mane brbnding korg .
so , shut up .

ni lg satu , tak osah laa korg tnye aku npe aku tak tego dia .
tnye aku tak tego dy sbb bru clash kaa ?
tgah cple kaa ? malu2 nk tego ?
kapala helmet hang .
ape ke bingai sgt kapala hotak depa smua nih .
aku gado laa dgn dia . ape lg .
ni laa org melayu , cube lahh pkir secara terbuka sket .
kata nk negara maju . wawasan 2020 .
diri sndiri pon tak maju , pe citaa nih ?

Tuesday, May 24, 2011

NEUTRALISATION


What is neutralisation ?

ni haa ah , soklan yg cuba bunuh aku .
dy tembak aku , nsb baek aku smpat elak .
then aku tembak dy balik . tak tau lahh jwpan aku tu betol ke tak .

saket otak aku pkir .
4 - 5 kali pegi toilet . tak dpt2 ilham gk .
ashyween dgn suga dah gelak2 dah ble aku g toilet .
cm tau2 jea aku nk buat ape .
tak kan beli ticket kapal terbang plak g toilet an ,
of coz laa buang ape yg ptot kat sane .

Monday, May 23, 2011

COUNTER :D


now , my counter blog dah 465 people visit .
26 Mei ni sebulan dah counter tuh .
agk2 sempat takk smpai 500 people mse 26 ari bln tu ?
hoho~ . jgn tanye aku bole ke takk .
korg laa kene rajen tgok blog aku . bru bole tercapai ;D .

*byee , nk study . besok exam science n geo :)

Saturday, May 21, 2011

EXAM


as usual , ble dah  nk exam . mulaa lahh study gilaa2 . smpai t'tido dgn buku skali
hoho , dah memang style aku , study last minit 
bru bole masok , kalo study awal2 buad ape 
study lepak2 jea , takde tekanan ==' bosann .

hope the exam is better then the last exam .
pray 4 me oke .
next week dah cuti ,bole lahh enjoy sket cuti ni . 
tp ingt zaed , kau nk PMR . huhu~ .
ayh kata cuti ni nk pegi Medan . weeee~ . haha . so syok ! .
aimi , kau pon nk pegi sane jgk en cuti ni .
hope jmpe lahh kat sne nnt . haha ,

ape2 un , first thing first .
exam ni . consentrate dulu .
isnin ni English paper 1 & 2 n' Sejarah .
dgr cte Sejarah soklan membunuh .
hope aku tak mati lahh tyme jwb soalan tuh . haha .

BM jumaat lepas , urmm oke lahh jgk .
paper 1 snang ,
paper 2 ringkasan mcm ape jea ==' .
soalan ny dah laa semuarapatrapat .
macamkomputerdiatutakdespacebar .
menyusahkanhidupakujeaa .
lg laen smua oke .
hope got A lahh .
doa kan aku tau . 
dpt A , A , A , A , A , A , A , A .
8A's :D 


aku tak nk result exam aku mcm ni (lagi) . . . 

GUD LUCK readers ! ^^ 


cik zoela : kenangan . HAHAHA .

Monday, May 16, 2011

FOLLOWER




to my follower ,
last week ade inciedent .
tangan aku gatal sgt . ter'reset' smua follower .
hanya dpt diselamatkan 16 org jea drpd >2++ .
so , very sorry sgt n korg terpkse follow aku blk .
kat tepi tuh daa ade widget follower .
so , ringan2 kan jari lahh eh nk tekan .
sorry very much again .

sgala kesulitan amat dikesali ^^ .

Wednesday, May 11, 2011

TEST TUBE =="



test tube . huhhh .
hari jea .
3 test tube aku pecah kan , 1 test tube jd lonjong sbb kaca ny cair .
haha . kecoh satu makmal .
tp secara teknikal ny . aku pecah kan satu jea .
member2 team aku pecah kan lg 2 .

haha . 
mula2 , aku pecah kan test tube tu sbb Sir Osmira kata
aku pnye api besaa sgt . 

tyme aku msok kan sulphur dgn iron , api kecik .
tp pecah lg , sir kata sulphur byk sgt .

mse sulphur dgn aliminium plak . test tube cair . 
sir kata sulphur dgn aliminium sikit sgt .
*pulak dahh

mse sulphur dgn zinc .
pecah berderai test tube tuh . hitam, hangus .
sir kata , byk sgt sulphur .
adoyaiii , ape mslah ny ni .

second time cube sulphur dgn iron , tak puas aty .
tdy tak jd . jgn ckp laa .
pecah lg .

last2 , sir kata . bkn sala kitaorg .
test tube tu dah lama kat dlm kotak .
test tube takde kualiti .
oyeahhh !
haha .
aku tak bersalah . HAHA .

Tuesday, May 10, 2011

3x + 2y = 7

haisyoo .
tadi math blaja chapter 11
Linear Equations II : Simultaneous Linear Equations in Two Variable 
haa , amik kau . panjang gilaa tajuk .
aku ingt name aku daa cukup panjang + pelik daa .
dy lagi pelik .

susaa kot topic ni . bkn kot .
mmg susaa .
tchr ajaa , sumpaa tak pham lngsungg .
HAHA , tp tipu lahh en ak tak dpt lngsung .
dpt mmg dpt .
tp bluurrr2 jea . nmpk tak nmpk jea . halimunan . ingt2 lupe . 
haha .
aku tau ble guna calculator .
tekan mode 3x . tekan 2 .
masok kan a1 then tekan =
msok kan a2 then tekan =
msok kan b1 then tekan =
then bla bla bla lahh .

tadi ade dua masa Math .
petak gilaa .
purata 7.5 saat kitaorg akan ckp 'aaaaa ? tak pham'
lg2 ble aida tnye soalan dy yang sentiasa pelik tu .
mmg tak phamm lahh . then tergelak .
tak pham ,
gelak .
tak pham ,
gelak 
tu jea lahh .
dgn tchr zai buad lwk lg ,
taik idung masin ,
taik telinga masam
taik mata payau .
HAHAHA .
asyk gelak jea .

adoiii , dah laaa nk PPT dah =='
aku study tak study jea .
habes buku latihan tu aku lukis jalan cerita Ultraman .
bulee buad komik . HAHA .



Saturday, May 7, 2011

COINCIDENCE vs LUCK



personally , aku tak percaye dgn luck and kebetulan
aku prcaye kebetulan itu takdir
and
aku percaya luck tu sbnrnye hasil usaha kita sendiri
but

ape kau nk kata bila
sesuatu bnda tu terjadi secara tidak sengaja
and benda tu korg tau bkn takdir korg .
nak tak nk , korg terpkse ckp bnde tu 'kebetulan'

ape korg nk kata , 
kalau korg slama ni failed sejarah .
then utk UB korg tak baca lngsung 
tau2 . dpt A .
luck kan ? rezeki Allah .

huhu . tuhan nk tunjuk kat aku :-)

Thursday, May 5, 2011

PERFECT LIFE

TAKE CARE YOUR HEART 
now , dah takde spe dah yg sesuke hati bole menyakitkan hati aku . 
now , my life has been perfect .

now aku dah
ade kwn2 yg superb .
apiz , haziq shah , amir , afnan , arip , ijan , fik , mus ,
hamdi , apek , faris .
ade kakak2 senior yg pandai2 <3
Kak Anis , Kak Faezah ^^ , Kak Syida *yana jgn jealous
haha .

kan aku dah ckp , 
korg tak bole puas kan hati smua org .
korg jgn tamak kwn sgt . nk byk2 buad pening kpala jea  .
kalo rse tak prlu , KICK !
 bia kn jea dy .
then , buad tak tau sudaaa .
ken senang . HAHA .
kalo kau tau dy tak ske dgn kau . tak yh lahh kwn dgn dy en .
ade 1678 bdk kat SMK Banting tu .
tak kn smua benci kau en , kurg2 mkck koperasi tu ske gk dgn kau .
HAHA .

kesimpulan ny hari ni ,
kita tak bole nk puas kn hati smua org ,
kita tak bole nk jaga hati smua org ,
because hati kita spe nk jge ?
first thing first .
kalau nk buat sesuatu benda tuh , buat jea . 
jgn tragak2 . kalau salah , benda tu akn jd pengajaran bia kau tak buad lg bnda tu .
kalau betul , bnda tu akn jd pengalaman utk masa depan kau .
Life is the best teacher . this is what I mean .
jgn biar kan kita hidup dalam ketakutan .
Don't live in fear ! .
ingt slogan Nike . Just do it ! 

away . bye :D .


Tuesday, May 3, 2011

EMBARRASSING DAY =='


besok nk pegi sch mcm ni . .

hayooo , hari ni keje aku memalukan diri sendiri jea .
haha , start subjek first yg aku blaja hari ni .
lepas rehat , Sejarah .
cgu zihan nk ajar bab 3 sejarah .
aku tgah buad keje laen time tuh .
aku dgr cgu zihan tgah ckp2 psl keganasan 14 hari .
then , tetibe cgu zihan suro aku bce pengenalan bab .
aku dgn yakin ny , bce pengenalan Bab 2 .
HAHA ,
upenye yg cgu zihan ckp psl keganasan 14 hari tu ,
cgu nk review balik bab 2
malu gilaaa !


second , aku msok kelas alamanda tadi ,
nampak zawana , tp tah mcm mane tah , aku pnggil dy yana .
puas aku kene gelak dgn dy =='


third , aku naek tngge sblh bilik kaunseling tuh . tah mcm mane jgk ,
aku ley tersalah step . terduduk aku kat tngge tuh .
nsb baek apek tarik aku , kalo tak , berguling2 kot .
puas aku kene gelak lg sekali .


dah lahh tu , tak nk cte lg . korg pon nk gelak kn aku en ?
gelak laa puas2 =='