BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CER LIKE~ CER LIKE~

MY BLOG , MY WAY

Monday, October 31, 2011

MIMPI


sejak kebelakangan ni , 
aku asyk mimpi benda yang pelik - pelik jea .
mimpi benda yang karut2 .
takde kene mengena langsung dgn hidup aku .
nak kata , tak cukup tido .
terlebih2 ada lahh .
nak kata aku berangan smpai termimpi2 .
tak jugak . 
mimpi yang takde kene mengena dgn hidup aku .
pelik aku .

Send from MyPad via iPad 2

Saturday, October 29, 2011

BREAKFAST



ni breakfast saya , jangan kacau , saya nk makan sorg okay ,
*kedekut

HAHA .
thu tak ,
pagi tahu , first time laa seingat aku .
aku bgun tido pagi sbb terbau breakfast yg kaka sdara aku buat .
sedap gilaa bau ny . hahaha .
tak pena2 terjaga dr tido sebab bau breakfast .
dia mmg masak sedap .
kalau msok MasterChef Malaysia ,
tak pyh bertanding dah menang . haha .

pagi tu , aku org second bgun lepas dia .
yg lain smua tido lagi . HAHA .
hidung aku sensitif . tak boleh bau bnda sedap ni . haha
dia yg kata laa .
pas telan 2 - 3 makanan , aku tolong dia masak .
wooo , tolong masak . tolong amik brg jea laa , dia yg masak .




dia masak pancake , waffel dgn mushroom soup ,
dia rajen masak2 ni . .
pancake dia sedap . tak thu laa ape yg sedap ,
mak aku buat pun sama jea , tapi dia punya lagi sedap . HAHA .

mushroom soup dia , kalah Pizza Hut punya .
tak cye ? ce try , dtg rumah sini . haha .

tah macam mana tah dia buat waffel tu , 
masa org lain smua tgah tido , aku langkah2 diaorg .
lari pegi Shell jap . 
beli cadbury besar 3 bar .
balik rumah , dia cair kan coklat tu . makan dgn waffel , letak ice - cream
woahh , yg ni aku tak tahan . sedapp wehh .

kalau mcm ni , hari2 parents aku pegi oversea pun takpe . HAHA .
senang hidup aku , byk makanan sedap2 .
HAHA .

dah2 .
masing2 dah terliur laa tu . haha .
nnt aku cerita pasal makanan lagi okey .
daa~

Friday, October 28, 2011

COUSIN KUASA DUA


ANDA SESAMA SEKALI DILARANG MENIRU
AKSI GANAS NI DI RUMAH SAMA ADA DENGAN KEBENARAN
 IBU BAPA ATAU PUN TIDAK . . .

hmm , baru jea lepas hantar parents pegi KLIA .
my parents pegi oversea tadi , balik hari ahad .
aku dgn adk aku yg second kena tinggal .
GREAT ! . haha .
act , tak kesah pun . aku ni bkn my suka sgt b'jalan .
 lagi pun adk aku yg second tu ada exam isnin .
so , aku kene mengawasi dia supaya mmbaca buku 
smpai parents aku balik . haha .

lagi syok ape duduk rumah ,
laptop ada , internet ada , makanan ada .
dah cukup , dgn tiga bnda tu aku boleh hidup .
haha . plus sampingan sikit , handset dgn air . dah . HAHA .

abg sdara aku , mkck aku and cousin2 aku tido rumah aku mlm ni .
sejak mlm tadi .
dyorg stay dkt rumah aku smpai parent aku balik .
mmg tak bosan laa cuti .
dkt atas ni aksi mlm tadi ,
dah penat main futsal smua , 
berpeluh2 , baring dpn TV smpai tertido .
1 antara 1000 perkara yg PALING best lahh . haha .
bentang toto dpn TV , tido berjemaah . haha . tu pun kalau tido laa .
kalau tak tido . memekak tak sudahh .

mlm ni , confirm tak tido . pesta habes . 
makcik pkcik aku plus jiran tetangga smua pasti join .
haha .

kayy lah , bye .
*diaorg dah memekak dah tu .

Sunday, October 16, 2011

FLEXIBLE


flexible , mcm Elastigirl . haha .
yup , aku flexible .
tak thu laa korg kan .

aku ni manusia weh ,
manusia . ada hati yang patut dijaga .
tak kan asyk lelaki jea yg kene faham perempuan weh .

" kita boleh jadi ape yang kita nak ,
bila kita nak "

yang menentukan smua tu hanya 
kesungguhan ,
keinginan ,
semangat .

tu jea .
bak kata Adnan Sempit ,
"di mana ada kemahuan , di situ ada highway .

aku boleh jadi yang dulu ,
aku boleh jadi seseorg yg aku tak pernah jadi
aku boleh jadi yang lebih baik ,
aku boleh jadi yang lebih worse
KALAU AKU NAK . . . .

cuma aku tak nak jea ;)

Friday, October 14, 2011

MIAW DIA MATI


atoto . sian dy .
miaw dia mati .
HAHAHA .

Send from MyPad via iPad 2


HOPE ;)


jangan berharap ,
dan jangan memberi harapan 

dua perkara penting yang sangat berkait 
tak perlu buat benda tu kalau kau rasa tak perlu .
dalam dunia ni ada benda yang perlu , ada yang tak perlu .
lebih takpe , jangan lebih - lebih .

" if you in a game ,
you must ready to lose "

aku tak pernah berharap dkt sesiapa .
dulu mybe pernah laa . skrg tak .
kau tu pun , tak pyh laa nk excited sgt yeaa ;)
kau pkir aku berharap kau tu laa , kau ni laa .
satu jea perkataan aku .
perasan !

aku tak pernah laa berharap kau itu , kau ini lahh .
sbb aku tau , ko ni mmg tak boleh harap .
#apepuntakboley

so , korg yang lain ni .
KALAU ada gf/bf . korg tak yg laa berharap ,
lagi2 , berharap bnda yg lebih - lebih .
walaupun korg rancang benda tu supaya terjadi .
sebab bila benda tu tak jadi . korg msty stress punya .
mcm soalan spot exam laa ,
kalau soalan tu tak keluar . bengang punya lahh korg kan ?
*pengalaman . HAHA .

so , jangan berharap .
yang lagi sorg plak , kalau tahu benda tu tak boleh .
korg jgn laa bagi harapan . 
kalau dah korg bg harapan .
mmg laa lagi sorg ni berharap (!)

Tuesday, October 11, 2011

SKYPO

*click utk tumbesaran


haha , hari ni skype mcm org gilaa . best woo .

dari pagi online . haha

dua hari lps pun skype jgk stelah sekian lama tak on .
skype dgn Mohd Afnan . haha , pastu sape tu lagi sorg .
hurmm , haa , Nur Shah nama dy .
afnan pnggil Kak Ira .
nama dy Shahirah kot . haha .
afnan kata tu kakak angkat dy yg PALING CANTIK .
dah laa pro kat SA . afnan kata laa , haha
btw , nice to meet you .

*mlm ni on lagi yaa . haha

Friday, October 7, 2011

LINEAR INEQUALITIES


9x-7i>3(3x-7u)
9x-7i>9x-21u
-7i>-21u
7i<21u
i<3u

kesimpulan my , hargai laa mereka yg tercinta selagi masih ada .
sekian . HAHA .

SEJARAH PMR 2011

ni jawapan untuk paper Sejarah PMR 2011
aku nasihatkan . kalau takde cofidential dlm diri .
baik jgn check .

 1.C 2.A 3.B 4.D 5.D 6.B 7.C 8.A 9.B 10.C 
11.B 12.B 13.D 14.B 15.D 16.A 17.B 18.A 19.C 20.B 
21.A 22.D 23.A 24.D 25.C 26.A 27.C 28.C 29.D 
30.A 31.C 32.B 33.D 34.C 35.D 36.A 37.C 38.D 39.B 40.A 
41.B 42.A 43.D 44.B 45.C 46.D 47.C 48.A 49.C 50.A 
51.B 52.D 53.A 54.D 55.C 56.A 57.D 58.B 59.B 60.D

Thursday, October 6, 2011

SCIENCE PMR 2011

ni skema jawapan utk Science paper 1 PMR 2011

1.D   11.C  21.A   31.D
2.C   12.A  22.B   32.A 
3.A   13.D  23.B   33.D
4.A   14.B  24.C   34.B 
5.C   15.D  25.D   35.C 
6.A   16.C  26.A   36.C 
7.D   17.D  27.C   37.A 
8.A   18.D  28.D   38.C 
9.B   19.A  29.B   39.A
10.D  20.B  30.B  40.B

Wednesday, October 5, 2011

GEOGRAFI PMR 2011

ni jawapan untuk paper Geografi PMR 2011
yang baru amik ptg tadi .
soalan pertama yg tak perlu d'tnya .
dpt dari mana .
just trust me , this is the answer :)

‎1.D   11.D  21.A  31.A  41.C  51.C
2.D  12.C  22.B  32.B  42.B  52.A
3.D  13.C  23.B  33.B  43.B  53.B
4.B   14.A  24.A  34.D  44.C  54.C
5.B   15.D  25.B  35.B  45.D  55.D
6.A   16.A  26.C  36.B  46.D  56.B
7.D   17.B  27.D  37.C  47.C  57.C
8.A   18.A  28.D  38.A  48.D  58.A
9.A   19.C  29.C  39.C  49.B  59.A
10.C  20.D  30.C  40.A  50.B  60.A   


Tuesday, October 4, 2011

BAHASA MELAYU PMR 2011

ni jawapan utk paper Bahasa Melayu Kertas 1 PMR 2011
tak perlu tnya dpt dr mana .
trust me :)


1.A    11.D   21.D   31.B
2.C    12.D   22.B   32.A
3.A    13.B   23.A   33.D
4.C    14.B   24.A   34.C
5.A    15.D   25.C   35.D
6.C    16.A   26.C   36.B
7.B    17.D   27.B   37.A
8.B    18.D   28.A   38.C
9.C    19.A   29.B   39.D
10.D   20.C  30.C   40.C