BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CER LIKE~ CER LIKE~

MY BLOG , MY WAY

Wednesday, January 25, 2012

MY BEST FRIENDS :'(



hmm , when I say my best friend . that mean I really mean it .
bila kata best friends aku . Mksd ny , aku sorg yang punya (!)
aku tak suka best friends aku , best friends org lain jgk .

Fyi , aku tak suka berebut . aku lebih prefer xdpt lngsung bnda tu .
Sbb , kalau aku mengalah terus . aku dpt jawapan yang pasti .
That mean aku tak pyh nk terhegeh2 dkt kau lagi .
Kalau aku berebut2 . kita tak kn thu sapa yang menang .
sapa yang kalah .
Mcm bergantung takde tali .
kalau tahu pun . bkn dlm masa terdekat kan ? kan ?
lagi pun aku thu , aku tak selalu ny menang kalau kena rebut2 nih .

Kau hot , aku hot .
mana boleh kawan . nnt habes laa , terbakar Banting ! ahahaha .

skrg , smua org nak jdkan kau best friends dia .
Then , kau pun . mcm dah tak bg perhatian dah dgn aku .
kdg2 aku rasa mcm aku ni dah tak wujud dah dlm hidup kau #jujur

tak kan laa asyk aku jea yg kena sedar kan kau yg aku ni 
masih lagi hidup dkt muka bumi nih -,-‘
hari2 aku kena tegur kau dulu ,
 hari2 aku kena txt kau dulu .
mcm tu ?
nnt kang ada org kata aku pulak yang tergedik2 dkt kau .
hurmmm .

sometimes aku buat bnda gila , nonsense , mengarut , menyakai tu smua
sbb nak dpt kan perhatian kau blk .
tapi kau ada perasan ? takde kan ? kau tak perasan pun .
Dan aku rasa kau tak kan pernah perasan pungg .

kalau smua bnda yang aku touching dgn kau aku nak kena bgthu kau ,
nnt kau kata aku kongkong hidup kau pulak . kalah bf kau .

so , lebih baik aku yang undur kan diri right ?
Biarlahh aku yang simpan sakit ny , smpai meletup ,
Berkecai , bersepai dlm hati ni okey ?

Hope kau faham slama ni kenapa aku saja crik fasal dgn kau , sakit kan hati kau
Tulis bnda ngarut2 psl kau dkt blog #again .

Smua ni sbnrny huraian utk just 9 words only .
Aku Jealous Bila Tgok Kau Rapat Dgn Org Lain .
Only that , but when I explain it , ni laa yang kau dpt .
Post with 393 patah perkataan J

Have a nice day !

Monday, January 23, 2012

CRASH


okey , smlm pkl 6 baru smpai dkt rumah dari Johor .
balik kampung .
pagi tu pkl 2 , Ijan call .
dia kata dia accident dkt Pagoh .
masa dia call tu , suara mcm indon dah .
sebijik indon . aku tgok .
ni no. Ijan . sape ni ?
aku cam tu suara dia .
dia ckp , jgn bgthu nenek yg dia accident .
ayh pnggil Acik Ayem dgn Acik Eri . bincang2
last2 , nak tak nak . kena bgthu nenek dulu nih .

pkl 2 stgah . kitaorg keluar . rushing pegi Pagoh , Johor .
dua kereta .


*kereta2 yang pergi berkhidmat pagi tuh
BMW 325i & Honda Civic 2.0


penat pun tak hilang lagi balik Johor ptg tuh .
mlm kena pegi lagi .
masing2 melantak bawak kereta . 
150 , 140 km/h  jea .
aku syok laa , ape lagi .


*150km/h . bukti . hahaha .

smpai sana , terus pegi balai . sttle smua dulu . 
then around pkl 7 pegi tmpt kejadian . tgok kereta .
Kilometer 144.5 menghala ke Utara .
1 km sebelum R&R Pagoh .


MACAM KERETA KEBAL KENA LANGGAR STEAMROLL

teruk gila weh kereta dia (Myvi)
Ijan ckp , sedar2 dia dah jadi superman kat sit blakang .
200 meter , start accident smpai kereta tu stop .
punca ? terlelap . . *sigh*
nasib baik tak bawak Qalesya Amani ( anak diaa , 1 tahun 2 bulan )
dia tinggal kan dkt sana . because jumaat ni nak dtg sana balik .

mula2 dia dekat lorong kanan , terlelap . . . 
 then langgar divider batu tuh , melantun ke kiri .
langgar starting divider besi . bkn tengah2 divider .
mula2 divider . nsb baik divider tu naik ke atas . 
tak tertusuk ke dalam kereta .
then lepas langgar divider .
 kereta terbalik 360 degree and mengadap laluan bertentangan .
habes . Total Lost .
divider tu smpai jadi no. 7 .

syukur sgt smua slamat .
Ijan kalau stay dkt sit tu lagi . mmg cium divider laa .
nsb baik dia dah ke belakang .
tah mcm mana kebelakang pun tak thu lahh .
Allah slamatkan .
nnt aku post lagi byk2 gmbar dia .


from the scene . . .

Friday, January 20, 2012

SBP :')


SBP , State Bank of Pakistan .
wahahaha . aku kalau merepek . no. 1

okey , hari ni nak cerita psl SBP , tapi bukan Bank Pakistan okey .
Sekolah Berasrama Penuh . haaa , baru betul . haha .

mlm tadi result keluar . tak ramai stakat yang aku thu dpt .
sch aku strght A's je yg dpt aku rasa .
ada yg strgt tapi tak dpt .
ape pun . kalau dpt tu . fikir betul2 okey ,
tak pyh takut . tak mati pun .
paling2 truama jea . haha .

To Aimi
fikir lok2 . tak pyh takut okey . nnt aku suruh Mus jaga kau .
kalau aku suruh Apek . silap hari bulan , dia yang kebas kau . bukan jaga --' . HAHA .
aku nnt akan pegi sana jgk . cuma lambat jea . pray for me okey :D
nnt kau dah senior , aku junior . 
tolong bimbing saya ye 'kak' . HAHAHA . lawak .

Kpd yang tak dpt :
tak pyh laa nak nanges guling2 sgt kan .
Radhiah kata , rezeki ada dkt mana2 jea .
Allah has a better plan for Us .
Redha okey . 
'Dia' tahu yang terbaik utk kamu .
SBP bukan segala2 ny :)
Sabar ea .


#Aku tak percaya aku ckp ni , tapi aku akn rindu korg smua nnt . hek . haha .

From Heart to Heart : -P3♂C€M♀$T€®_ZA8™-

Tuesday, January 10, 2012

KAWAN :')

   
*haha , nasib kau lahh Aimi enn , ada kawan hacker hebat mcm aku . haha .


AIMI AMIRA BT err , hisyam ke hasyim ?
ape2 jea lahh . haha . 

FAST FACT !
fakta penting yang korg ptut thu pasal dia :-
azam dia thun ni , dia nak kurus ^^ . haha .

aku kenal 'budak' ni form 1 ..... form 2 kot~
form 3 mula rapat . aku jadi org tengah dia .
dia jadi pengintip aku . haha .
*sekarang dia sombong dah :3

okey , dia kata hari tu dia nak pindah sekolah .
sekolah yg PALING JAUH !~
SMS Banting !
kau nak pindah ke ? tak pyh laa .
kata kita nak sekelas enn .
nnt kang kalau kau pindah , kau rindu aku , acano ?!
haa , sape susah ? kau jugak kan. . . . . hahaha .

dah laa mlm asyk mmpi kau jea --'
hari tu tido petang pun mmpi kau tau .
kau rindu aku ni ehh . haha . aku thu dah .
ni tak masuk kita sumpah kau nih lagi .
tak hilang lagi thu (!) . haha .

nnt kalau kau dah pindah . jgn lupa aku okey ,
klau lupa aku , tgok ahh . tak aku gantung kau kat siling !
kalau kau tak cam aku sbb aku mkin hensem takpe .
tu d'kecualikan . haha .

*aku nak keychain Superman ! haha .



Wednesday, January 4, 2012

FOUR JANUARY TWO THOUSAND AND TWELVE


first day school ,
hoo , dpt tgok mcm2 bnda tadi .
syok jgk . haha .
mcm2 bnda aku nak cerita .

1 . Weh ^^ , kau nmpk kurus dah weh sejak cuti ni . haha ,.
diet eh ? hahaha . checkbones pun nmpk dah kecik ,
dah kembali normal mcm asal mcm org lain dah .
bkn saiz XL lagi . haha .
tp jgn risau , kau senyum masih comellsss . hahaha .
okey , copp , dia aku teka . 37 ? tak pun 39 . kan ?
haha , aku thu aku betul , kerna aku dah cukup mengenalimu .
Fulamak , jiwang siot aku . hahaha . mcm Awie Sembilu . hahaha .
Aku tak jiwang , aku romantik . HAHAHA .
okey dah , cukup gelak tu . haha .

2. Susah nak carik org yang suka kita & kita pun suka kan dia .
nak tak nak  , kita kena impress dia smpai dia suka kita .

3. Bila kita selalu di atas , susah nak sesuaikan diri bila tiba2 berada di bawah kan :)
hmmm , pengalaman .

ape2 pun , enjoy your school day sementara masih boleh okey :D