BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CER LIKE~ CER LIKE~

MY BLOG , MY WAY

Monday, January 23, 2012

CRASH


okey , smlm pkl 6 baru smpai dkt rumah dari Johor .
balik kampung .
pagi tu pkl 2 , Ijan call .
dia kata dia accident dkt Pagoh .
masa dia call tu , suara mcm indon dah .
sebijik indon . aku tgok .
ni no. Ijan . sape ni ?
aku cam tu suara dia .
dia ckp , jgn bgthu nenek yg dia accident .
ayh pnggil Acik Ayem dgn Acik Eri . bincang2
last2 , nak tak nak . kena bgthu nenek dulu nih .

pkl 2 stgah . kitaorg keluar . rushing pegi Pagoh , Johor .
dua kereta .


*kereta2 yang pergi berkhidmat pagi tuh
BMW 325i & Honda Civic 2.0


penat pun tak hilang lagi balik Johor ptg tuh .
mlm kena pegi lagi .
masing2 melantak bawak kereta . 
150 , 140 km/h  jea .
aku syok laa , ape lagi .


*150km/h . bukti . hahaha .

smpai sana , terus pegi balai . sttle smua dulu . 
then around pkl 7 pegi tmpt kejadian . tgok kereta .
Kilometer 144.5 menghala ke Utara .
1 km sebelum R&R Pagoh .


MACAM KERETA KEBAL KENA LANGGAR STEAMROLL

teruk gila weh kereta dia (Myvi)
Ijan ckp , sedar2 dia dah jadi superman kat sit blakang .
200 meter , start accident smpai kereta tu stop .
punca ? terlelap . . *sigh*
nasib baik tak bawak Qalesya Amani ( anak diaa , 1 tahun 2 bulan )
dia tinggal kan dkt sana . because jumaat ni nak dtg sana balik .

mula2 dia dekat lorong kanan , terlelap . . . 
 then langgar divider batu tuh , melantun ke kiri .
langgar starting divider besi . bkn tengah2 divider .
mula2 divider . nsb baik divider tu naik ke atas . 
tak tertusuk ke dalam kereta .
then lepas langgar divider .
 kereta terbalik 360 degree and mengadap laluan bertentangan .
habes . Total Lost .
divider tu smpai jadi no. 7 .

syukur sgt smua slamat .
Ijan kalau stay dkt sit tu lagi . mmg cium divider laa .
nsb baik dia dah ke belakang .
tah mcm mana kebelakang pun tak thu lahh .
Allah slamatkan .
nnt aku post lagi byk2 gmbar dia .


from the scene . . .

0 feeds back: